e diel, 25 tetor 2009

How Do I Back Up My Personal Computer?

Si mund të Back Up My Personal Computer?, Duke humbur të gjitha informatat që ju keni në kompjuterin tuaj mund të jenë shkatërruese, nëse ajo do të kompjuterit tuaj personal apo PC tuaj të biznesit. Të paktën kur në vend të punës ju jeni në gjendje të thërrasë IT Support kompanisë tuaj dhe shpresojmë se ata do të jenë në gjendje për të shpëtuar PC tuaj duke përdorur një backup online, por jo si një përdorues i kompjuterit në shtëpi gjithmonë ju kanë atë luks. Përderisa kjo është e mundur që të mbulojë të dhëna pas një fatkeqësie të tillë si një përplasje hard drive, kjo nuk është gjithmonë rasti. Fotografi të korruptuar mund të shkaktojë kërdi në PC tuaj. Disa skenarë ku të dhënat mund të jenë të humbura të përfshijnë, por jo kufizuar në, Sulmet Virus Mosfunksionim Hardware Gabim njerëzor Fatkeqësi natyrore Vjedhje Shkaqe të tjera të paparashikueshme Pse duhet të Rikthim në kompjuterin personal e mia? Një pyetje që është bërë shpesh është "çfarë duhet të jenë të mbështetura?" Përgjigjja është e thjeshtë, asnjë dhe çdo gjë që është me vlerë për ju që mund të përfshijë dhënave personale pictures email dokumente dhe fotografi të tjera Ju duhet të keni kopjet e të gjitha programeve që ju përdorni të rëndësishme duke përfshirë një numër serik. Kur duhet të Rikthim personale My Computer? Sa shpesh ju backup kompjuterin tuaj personale varet se si shpesh e keni përdorur atë. Është e rëndësishme për të mbështetur ndonjë dosje të rëndësishme ose fotografi sa herë që është bërë një ndryshim. Nje backup i plotë duhet të jenë bërë të gjitha dokumentacionit tuaj dhe pastaj backups periodike duhet të bëhet kur të dhënave ndryshime. Periudhë kohore varet se si shpesh ndryshime janë bërë dhe sa e rëndësishme është të dhënave. Lloji i Rikthim për Kompjuter Personal Ka tre lloje kryesore të backup me strategjitë e tjera duke përdorur një kombinim i të paktën dy prej tyre. Backup i plotë: një set të plotë të të gjitha dosjet që ju doni të mbështetura. Nje backup i plotë do të sigurojë një kopje të plotë të të gjitha të dhënat tuaja dhe i bën më të lehtë rikthimin në qoftë se vetëm disa dosjeve do të rivendoset. Nje backup i plotë është kryer vetëm herë pas here. Backups plotë të marrë një kohë të gjatë për të përfunduar për shkak të sasisë së të dhënave dhe për të marrë hapësirë më e magazinimit në media backup. Backups të fryra janë ruajtur në server duke marrë deri hapësirë të vlefshme. Ju duhet të mbajë të paktën dy backups njëpasnjëshëm të plotë. Backup Diferenciale: kjo shpinën deri ato fotografi që kanë ndryshuar që nga backup e fundit të plotë dhe duhet të jetë në një bazë të rregullt. Differential backups janë më të shpejtë dhe për të marrë sa më pak hapësirë se një kopje rezervë të dytë të plotë. Problemi me backups diferencial është se informacioni i tepërt është i ruajtur si çdo rezervë është i ngjashëm me një mëparshme plus çdo ndryshim që janë bërë që nga backup e mëparshme. Backups e mëvonshme do të zgjasin më shumë si fotografi më shumë kanë ndryshuar që nga backup e fundit e plotë. Backup Incremental: kjo është një kopje rezervë të ndonjë ndryshim në fotografi që nga backup e fundit të çdo lloji. Nëse një backup të plotë është krijuar çdo muaj dhe backups rritje të drejtuar e përditshme, të dhënat e ndryshoi vetëm atë ditë do të jenë të mbështetura. Kjo është e ndryshme për të backups diferencial që do të krijonte backups të mëdha dhe të ngadalshëm. Marrë gjatë një periudhe një-mujore, kjo mund të përdorni një shumë hapësirë. Me backups rritje, kjo është e mundur të backup versionet e shumta të njëjtën dosje. Restaurimit downside për backups rritje është më i ngadalshëm. Për të rivendosur incrementally, backup e fundit të plotë është restauruar dhe pastaj çdo backup pasuese në mënyrë të saktë derisa të dhënave është restauruar. Edhe pse ajo zgjat më shumë, në qoftë se ju nuk presin për të rivendosur në një bazë të rregullt, backups rritje nga një server offsite është opsioni tuaj më të mirë. Ku duhet të Rikthim personale My Computer? Një kopje e sistemit tuaj operativ dhe aplikacionet duhet të jetë në-vend në rast të duhet të rivendosur një hardware dështuar apo sistem operativ. Nuk është e nevojshme të mbani një kopje të të dhënave-backup-së në vend si kjo çon në vetëkënaqësi dhe një humbje të gjitha të dhënat tuaja duhet fatkeqësi grevë. Është guximtar që backups në lokacion të njëjtën si të dhënave origjinale. Një përmbytje apo zjarr mund të thotë duke humbur të gjitha të dhënave. Duke lënë backups me miqtë apo fqinjët nuk është një zgjidhje ideale ose si një humbje të të dhënave mund të çojë në një humbje të miqësisë. Backups janë më të sigurt se një vend të largët. Shumë pret dhe ISP japin backup dhe magazinimit të dhënave në një çmim minimal. Restaurimi nga një server rezervë të largët është e lehtë dhe pa dhimbje.

0 komentet:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info