e diel, 25 tetor 2009

Preventing Disaster

Parandalimi i fatkeqësive, Backup! Backup! Backup! Shumë pret Web ofrojnë shërbime të automatizuar backup, ose në bazë ditore apo javore. Ju duhet të kontrolloni për të parë nëse ato mbështetëse janë bërë me një server në një vend krejtësisht të ndryshme fizike. Nëse Web site juaj është pritur në një server në Dallas, backups në Nju Xhersi do të ju mbrojnë në qoftë se godet fatkeqësi vendin ku serveri është në Dallas. Edhe në qoftë se kompania juaj bën hosting backups e faqes tuaj, ata zakonisht janë bërë në bazë të planit të tyre dhe ata nuk do të ju garantojnë kundër humbje. Prandaj, ju duhet të bëni backups tuaj. Disa panel software ofruar nga ushtria e bën këtë të lehtë duke i lejuar ju që të krijojë zipped dorë dosjet e gjithë faqja e internetit tuaj site, email, dhe përcaktimet e tjera server. Ju do të doni për të shkarkuar këto backups në kompjuterin tuaj. Megjithatë, kompjuterat mund të jenë vjedhur, zjarret mund të shkatërruar pajisjet, dhe hard drives mund të dështojë, kështu që të luajë me të vërtetë e sigurt se është mirë për të bërë një kopje që e depononi në një tjetër vend. Një mënyrë e mirë për të bërë këtë është për të blerë një disk portativ që ju mbani ose në një mik i besueshëm apo të afërm të shtëpisë apo në një kuti të sigurt depozitë në bankë. Gjithashtu, të jetë e sigurtë se do të backup ndonjë fotografi të tjera në lidhje me web faqen tuaj që nuk janë në server. Email Shkarkuar dhe përmbajtja Web site cilin jeni duke punuar, por nuk kanë ende të ngarkoj duhet të mbështetet në një lokacion shumë të ndryshme. Kur duhet të jeni mbështetur? * Sa herë që e nevojshme për të parandaluar faqen tuaj të humbur përmbajtjen e kritik i pazëvendësueshëm. Nëse faqja e juaj është një statike, atëherë ju vetëm duhet të backup kur ndryshojnë përmbajtjen. Por në qoftë se ju keni një faqe me forume online apo përdorues të tjerë-krijuar përmbajtje, mbrapa deri sa shpesh të jetë e mundur. * Para se të bëni ndryshime të rëndësishme në faqen tuaj. Nëse ju upgrade software që përdor faqen tuaj, ose të bëjë ndryshime të tjera për të cilat jeni të sigurtë të rezultateve, kjo është një ide e mirë për të backup faqen tuaj paraprakisht në mënyrë që ju mund të kthehet në rezervë, nëse këto ndryshime nuk do të shkojnë si ju pritur. Edhe nëse çdo gjë duket mirë pasi të keni bërë ndryshimet, mbaj backups sa kohë që ju keni hapësirë për ta. Ju mund të zbuloni një skedar papritmas kritik ka munguar për një vit dhe mënyra e vetme për të rivendosur atë është nga një file backup të vjetër. Hacking Nuk ka mënyrë 100% i sigurt për mbrojtjen faqen tuaj nga getting hacked. Edhe ekspertë të sigurisë që punon për ushtrinë amerikane do të them se puna e tyre kryesisht përbëhet nga sulmet në monitorimin e progresit, nuk parandalimin e tyre. Një kompani e mirë do të monitorojë hosting serverin e saj për të parandaluar dhe ndaluar piraterie kundrejt bazës për të mirë të aftësisë së tyre. Megjithatë, është gjithashtu e nevojshme për ju që të marrë disa hapa nga mesi juaj, për të mbrojtur përmbajtjen faqen tuaj dhe integritetin e të dhënave të përdoruesit tuaj. Në qoftë se ju ndiqni udhëzimet më lart për backups, atëherë ju do të jetë në një pozicion të mirë në qoftë se një hacker thjesht shkatërron ose ndryshon përmbajtjen në faqen tuaj, si ju thjesht do të duhet për të rikthyer vendin nga një kopje rezervë. Nëse ju instaloni burim të hapur ose softuer komercial në serverin tuaj, të jetë i sigurt për të mbajtur krah për krah të ndonjë përditësime të softuerit në dispozicion që mund të plug çdo vrimat e sigurisë që janë gjetur nga zhvilluesit. Nëse jeni duke planifikuar të bëni ndonjë E-commerce në faqen tuaj, ose grumbullimin e të dhënave të tjera të ndjeshme nga përdoruesit faqen tuaj, ajo është një ide e mirë për të marrë një certifikatë SSL, që kodon dërguar dhe të dhëna nga serveri. Kjo jo vetëm që do të mbrojë integritetin e të dhënave tuaja, por edhe të klientëve tuaj të ndjehen më të sigurt duke bërë biznes me ju. Mënyra më e mirë për të marrë një çertifikatë është për të blerë një nga një kompani me reputacion, si VeriSign. Sigurohuni që kompjuteri personal që ju përdorni për të hyrë në server është i lirë nga çdo Spyware që mund të kapjes fjalëkalimet që ju përdorni për të hyrë në faqen tuaj ose server. Keep tuaj anti-virus dhe përkufizime të tjera malware software up-to-date, drejtuar ato shpesh, dhe për të instaluar firewall. Ashtu si me çdo fjalëkalim të tjera, nuk e shkruajnë atë diku ku dikush tjetër mund të gjeni dhe do të jetë i sigurt që ju mund të besoni ju të punësojnë njerëz për të zhvilluar ose ruajtur faqen tuaj dhe vetëm për t'u dhënë atyre qasje fjalë sa më shumë të serverit tuaj apo faqen si e nevojshme për të kryer punën e tyre. Çdo passwords ju përdorni apo të caktojë nuk duhet të jetë e lehtë në mend dhe duhet të ndryshohen shpesh.

1 komentet:

Anonim tha...

Your style is really unique in comparison to other folks I've read stuff from.
Thank you for posting when you've got the opportunity, Guess I will just
bookmark this page.

Here is my website :: Family Guy The Quest for Stuff game guide

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info