e diel, 25 tetor 2009

Testing of Windows Drivers

1. Hyrje Siç e dimë, shoferët Windows mund të kandidojë dhe të punojnë në mënyrë ose përdorues apo kernel mode. Kernel-mode drivers si pjesë e sistemit operativ dhe të zotërojnë aftësitë e privilegjuar. Shoferët pasqyruar më poshtë janë drejtuesit e nivelit të kernel. Si çdo procedurë testim kompjuterik , Testimi shofer përfshin testimi automatik dhe manual, por në këtë artikull ne do të përqëndrohet kryesisht në një të fundit. Më vonë ne do të shqyrtojë procesin e testimit për llojet keto e drejtuesve të automjeteve: • File System Drivers Filter • redirection Drivers Network • Virtual Storage Drivers • USB Device Drivers Klienti 2. Aspektet e përgjithshme të testimit shofer Para së gjithash, unë do të doja të them: "A nuk të instaluar shoferit që do të testohen në sistemin tuaj të punës!" Megjithatë, ekzistojnë disa përjashtime në këtë rast, për shembull: • Ju jeni duke kërkuar për një arsye të instalosh sistemin tuaj ... • Ju nuk duan të humbin kohë në kërkimin bugs mbi sistemet e testimit të pastër ... • Ju jeni i sigurt se shoferi është e qëndrueshme ... • Ju keni për të provuar punën e pajisjeve lidhur ... Së dyti, tester shoferi duhet të ketë një makinë virtuale instaluar në kompjuterin e punës dhe të paktën një kompjuter të vërtetë testi.

0 komentet:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info