e diel, 25 tetor 2009

Where Do You Store Your Passwords?

Ku A Fjalëkalimet Ju Store juaj? , Unë isha në një takim teknik me një bashkë-punëtor dhe ne kemi qenë të gjithë rreth një tavoline të madhe me laptopë tonë. Bashkë-punëtor e mia leaned mbi dhe lëshoi në ekran e mia. "A është kjo lista juaj fjalëkalimin, Genius?" Unë jokingly u përpoq të bëjë një justifikim, por skedar ishte ulur aty në Windows desktop tim me pass.txt etiketë '. Shkatërruar. Sepse ne jemi një shoqëri e sigurisë të ndërgjegjshëm, ne jemi të detyruar të shkruani fjalëkalime për faqet e shumë kemi për vizitë më shumë se disa minuta. Për fat të keq, nuk ka të standardizimit midis ndërtuesve site. Disa nga faqet e kërkesës që ju përdorni vetëm shkronja dhe numra. Site Qeveria normalisht kërkojnë fjalëkalime të fortë si dy shkronja me shkronja kapitale, dy letra me rastin më të ulët, dy karaktere të ndryshme të veçantë, dhe dy numrat. Lehtë e të gjitha është vetëm kërkon që ju të hyjnë në gjashtë deri në dymbëdhjetë karaktere (jo kapele, numra, ose simbole). Nga fjalëkalimin thjeshta për kërkesë Qeverisë të ndryshme, çdo gjë tjetër është në mes. Unë do të doja të ketë një fjalëkalim për të gjitha faqet, por që nuk është praktike të jetë e mundur. Dhe sigurisht, nuk është në të gjitha të sigurt. Ruajtjen gjithë listën fjalekalimin në desktop e kompjuterit tuaj nuk është një opsion i mirë ose. Nëse jeni përdorues i vetëm në kompjuterin tuaj, nëse është një kompjuter familje, çfarë e keqe? Dhënë, bashkë-punëtor tim është një tek-kalë tru kompjuter, por ai e dinte se çfarë (dhe ku) se të tjerët dosjen ishte, dhe kështu mund. Është e vërtetë që vështirë pasi nuk i keni të gjitha fjalëkalimet. Në shumë pak fotografi nuk duhet të ketë qenë në desktop. Edhe në qoftë se do të ishte një nivel poshtë në një dosje, që do të jetë shumë më mirë. Dy opsionet e thjeshtë ekziston: për një tarifë nominale ju mund të blini pakufizuar ruajtjen e aftësive passwordin e një programi të quajtur Roboform. Ju mund ta provoni atë deri në dhjetë fjalëkalime të ruajtur para blerjes. Kjo kapacitet mbush shpejt dhe, në qoftë se ju jeni si unë, ju të përdorë rearranging fjalëkalime të ruajtur derisa ju të gjeni atë në zemrën tuaj të pllum poshtë para për versionin e pakufizuar. Mundësia e dytë është që të përdorin burim të hapur shfletuesin Mozilla Firefox. Kur keni ardhur në një faqe që ju pyet për fjalëkalimin tuaj, shfletuesi do të ju pyes edhe në qoftë se ju dëshironi të ruani se për përdorime të ardhmen. Ju keni pakufizuar kapacitet ruajtje fjalekalimin with Firefox. Për mua, kjo është një mundësi e madhe për ruajtje password.

0 komentet:

You4Dating.com | Rtk Live | Albasoul Mp3 | Tv dhe Radio | Lajme dhe info